ارزش غذایی شیر خشک بدون چربی

ارزش غذایی شیر خشک بدون چربی
سر فصل های مقاله

ارزش غذایی شیر خشک بدون چربی به عنوان ماده افزودنی به وعده‌ها و میان وعده‌ها بسیار بالاست. در واقع، شیر خشک بدون چربی با حذف آب از شیر ساخته می‌شود. بنابراین ماندگاری بالایی دارد و در صورت نیاز می‌توان آن را با آب بازسازی کرد.

این ماده برای کسانی که همیشه شیر تازه در دسترس ندارند گزینه بسیار خوبی است. ارزش غذایی شیر خشک بدون چربی به نوع و برند آن بستگی دارد. شیر خشک بدون چربی حاوی پروتئین، کربوهیدرات، چربی و مواد معدنی است. البته چربی بسیار کمی دارد بنابراین برای اهداف تناسب اندام قابل استفاده می‌باشد.

در این مقاله ابتدا ارزش غذایی این ماده را شرح می‌دهیم. سپس کاربردها و نحوه ترکیب آن با سایر غذاها را بررسی خواهیم کرد. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با این ماده غذایی ارزشمند آشنا شوید. نکات بیان شده در این راهنما به شما در استفاده موثر از این ماده کمک خواهند کرد.

مواد تشکیل دهنده شیر خشک بدون چربی

شیر خشک بدون چربی منبع خوبی از چندین ماده مغذی ضروری است که در ادامه بیان شده‌اند:

  •  حدود 30 تا 35 گرم پروتئین در هر 100 گرم که برای ساخت و ترمیم بافت‌های بدن مفید است. هم‌چنین شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری می‌باشد.
  • کلسیم برای حفظ استحکام استخوان و دندان‌ها
  • ویتامین D غنی شده که به جذب کلسیم در بدن کمک کرده و در حفظ سلامت استخوان‌ها نقش مهمی دارد.
  • پتاسیم که به تنظیم تعادل مایعات، انقباضات عضلانی و سیگنال‌های عصبی کمک می‌کند.
  • ویتامین A که برای حفظ سلامت بینایی، پوست و عملکرد سیستم ایمنی مفید است.

ارزش غذایی موجود در هر 100 گرم شیر خشک بدون چربی به صورت دقیق‌تر در جدول زیر ذکر شده است.

ماده مغذی میزان (گرم)
کالری 360 گرم
چربی 5/0 گرم
قند 50 گرم
لاکتوز 50 گرم
پروتئین 34 گرم
سدیم 480 میلی گرم
سدیم 550 میلی گرم
فسفر 460 میلی گرم

فواید مصرف شیر خشک بدون چربی

شیر خشک بدون چربی جایگزینی برای شیر تازه است به خصوص برای افرادی که به شیر تازه دسترسی ندارند

فواید مصرف شیر خشک بدون چربی

دریافت کالری کم که برای مدیریت وزن مناسب می‌باشد.

  • پروتئین بالا برای تقویت رشد ماهیچه‌ها و افزایش احساس سیری
  • چربی کم
  • سرشار از مواد مغذی ضروری مانند کلسیم، ویتامین D و ویتامین A برای سلامت و تندرستی بدن
  • جایگزینی برای شیر تازه و راحتی استفاده در غذاهای مختلف

از شیر خشک بدون چربی در چه مواردی استفاده می‌شود؟

شیر بدون چربی بازسازی شده: یکی از رایج‌ترین موارد استفاده از شیر خشک بدون چربی، بازسازی آن با آب برای تهیه شیر بدون چربی است. بنابراین می‌تواند به عنوان یک گزینه کم چربی در نوشیدنی‌ها استفاده شود.

  • استفاده در پخت نان، کلوچه و کیک برای بهبود بافت و طعم آن‌ها
  • استفاده برای افزایش غلظت سس‌ها و سوپ‌ها
  • قابل استفاده در اسموتی‌ها و شیک‌ها برای افزایش پروتئین آن‌ها و ایجاد یک قوام خامه‌ای بدون کالری اضافی
  • جایگزین مناسب شیر تازه یا خامه برای استفاده در چای یا قهوه
  • استفاده برای تهیه ماست خانگی با اضافه کردن به شیر گرم
  • استفاده در بستنی و دسرهای منجمد
از شیر خشک بدون چربی در چه مواردی استفاده می‌شود؟

از شیر خشک در پخت نان می‌توان استفاده کرد

استفاده از شیر خشک بدون چربی چه عوارضی دارد؟

مصرف شیر خشک بدون چربی بی خطر است اما بر اساس یک سری از عوامل ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی به همراه داشته باشد.

حساسیت به لاکتوز

شیر خشک بدون چربی حاوی لاکتوز است. لاکتوز نوعی قند موجود در شیر است. افرادی که دارای عدم تحمل لاکتوز هستند پس از صرف شیر خشک بدون چربی به مشکلات گوارشی دچار می‌شوند. از جمله این مشکلات می‌توان به نفخ، اسهال یا اسپاسم معده اشاره کرد.

آلرژی

برخی از افراد ممکن است به پروتئین‌های موجود در این ماده مانند کازئین و یا پودر آب پنیر حساسیت داشته باشند. واکنش‌های آلرژیک می‌تواند شامل علائم خفیفی مانند کهیر یا خارش یا علائم شدیدتر مانند تنگی نفس باشد.

افزایش وزن

شیر خشک بدون چربی در مقایسه با شیر کامل یا خامه کالری و چربی کم‌تری دارد. اما هم‌چنان حاوی مقداری کربوهیدرات و کالری است. بنابراین مصرف بیش از حد آن بدون داشتن یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم منجر به افزایش وزن می‌شود.

عوارض سدیم نگهدارنده شیر خشک

در برخی محصولات شیر خشک مقداری سدیم به عنوان نگهدارنده یا تقویت کننده طعم وجود دارد. مصرف زیاد سدیم می‌تواند منجر به فشار خون بالا یا بیماری‌های قلبی شود. افراد دارای فشار خون یا مشکلات قلبی باید قبل از مصرف شیر خشک بدون چربی با پزشک خود مشورت کنند.

عوارض ناشی از مواد فرآوری شده

شیر خشک‌ها حاوی مواد افزودنی، نگهدارنده‎ها یا تثبیت کننده‌ها می‌باشد. این افزودنی‌ها می‌توانند باعث ایجاد واکنش‌های نامطلوب در افراد حساس شوند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله با ارزش غذایی شیر خشک بدون چربی آشنا شدیم. این ماده برای افزودن خامه، طعم و مواد مغذی به غذاها قابل استفاده است. علاوه بر این قابل نگهداری در طولانی مدت می‌باشد. اگر به دنبال افزایش پروتئین اسموتی، غلیظ کردن سوپ یا سس‌ها هستید، استفاده از شیر خشک بدون چربی انتخاب خوبی است.

با استفاده از مطالب ذکر شده در این راهنما به راحتی می‌توانید مصرف شیر خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانید. برای خرید این محصول از جیمارکت می‌توانید از طریق سایت سفارش خود را ثبت کنید.

سوالات متداول

Picture of سجاد خمر
سجاد خمر

متخصص تجربی علوم ورزشی ، فیتنس ، بدنسازی و فیزیک ورزشی. دارای حکم قهرمانی در رشته فیزیک ورزشی. با سابقه ۱۰ ساله ورزش حرفه ای.

آیا به دنبال یک برنامه بدنسازی موثر برای فرم‌دهی بدن هستید؟ در این مقاله برنامه‌ای سه‌روزه مخصوص بانوان معرفی شده و نکاتی درباره مصرف مکمل‌ها مانند پروتئین وی، کراتین و میسلار کازئین برای بهبود فرم‌دهی ارائه می‌شود.
بهترین زمان مصرف گلوتامین برای حجم
در این مقاله، به بررسی بهترین زمان مصرف گلوتامین برای حجم پرداخته‌ایم. گلوتامین به عنوان یکی از اسیدهای آمینه کلیدی در بدن، نقش مهمی در رشد و بازسازی عضلات ایفا می‌کند. زمان مصرف این مکمل، به ویژه بعد از تمرین و قبل از خواب، می‌تواند فرآیند ریکاوری را تسریع و دردهای عضلانی را کاهش دهد. همچنین، مصرف گلوتامین به همراه
بهترین پروتئین برای چربی سوزی و عضله سازی
پروتئین وی و پروتئین شیر پگاه بهترین پروتئین برای چربی سوزی و عضله سازی می باشند که باعث افزایش متابولیسم، کاهش اشتها و حفظ توده عضلانی و چربی‌سوزی بیشتر می¬شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
فهرست
0 مقایسه
0 موارد محصول