❌جیمارکت هیچ نماینده رسمی ندارد و برای ضمانت اصالت کالا فقط از این فروشگاه خرید کنید.❌

بهترین منابع پروتئین گیاهی را بشناسید

بهترین منابع پروتئین گیاهی در سال‌های اخیر همواره مورد توجه مردم سراسر جهان بوده است. هم‌چنین تعداد بیشتری از افراد به رژیم‌های گیاه‌خواری روی آورده‌اند. دلیل این امر، نگرانی در مورد سلامت غذاهای مصرفی، محیط زیست و رفاه حیوانات است. سوالی که مطرح می‌شود این است که چگونه می‌توان بدون مصرف محصولات حیوانی، پروتئین بدن را تامین نمود.

خوشبختانه منابع پروتئین گیاهی متعددی وجود دارند. گنجاندن این پروتئین‌ها در رژیم غذایی به کاهش سطح کلسترول، تنظیم قند خون و سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند. حبوباتی مانند نخود، لوبیا، عدس و سویا سرشار از پروتئین هستند. این مواد می‌توانند جایگزین خوبی برای پروتئین‌های حیوانی باشند.

در این راهنمای جامع از جیمارکت بهترین منابع گیاهی دارای پروتئین را معرفی و بررسی خواهیم کرد. هم‌چنین نکاتی مفید در رابطه با گنجاندن این پروتئین‌ها در رژیم غذایی بیان می‌کنیم. اگر تمایل به خوردن غذاهای گیاهی یا تصمیم بر انتخاب رژیم گیاه‌خواری دارید، این راهنما و نکات آن برای شما مفید خواهد بود.

بهترین منابع پروتئین گیاهی را بشناسید
سر فصل های مقاله

 

بهترین منابع پروتئین گیاهی

✔ حبوبات
✔ آجیل‌ها و دانه‌ها
✔ غلات کامل
✔ سویا
✔ جایگزین‌های گیاهی گوشت

حبوبات غنی از پروتئین گیاهی

حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. به عنوان مثال یک فنجان عدس پخته شده حدود 18 گرم پروتئین برای بدن فراهم می‌کند. حبوبات برای آماده کردن انواع غذاها مانند سوپ، خورشت و خوراک‌ها کاربرد دارند. هم‌چنین مقرون به صرفه و پایدار هستند. بنابراین این مواد انتخابی عالی برای افرادی است که به دنبال کاهش مصرف گوشت می‌باشند.

آجیل‌ها و دانه‌ها

آجیل‌ها و دانه‌ها علاوه بر داشتن طعمی خوشمزه، سرشار از پروتئین، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشند. بادام، گردو، دانه چیا، دانه کتان و دانه شاهدانه تنها چند نمونه از مواد غنی از پروتئین هستند. یک مشت بادام حدود 6 گرم پروتئین دارد. آجیل‌ها و دانه‌ها را می‌توان به میان وعده، سالاد و اسموتی اضافه کرد.

هم‌چنین در پخت غذاها می‌توان از پودر آن‌ها استفاده کرد که ارزش غذایی وعده‌ها را افزایش می‌دهد. گنجاندن آجیل و دانه‌ها در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند تا پروتئین مورد نیاز بدن خود را فراهم کنید.

آجیل‌ها و دانه‌ها

آجیل‌ها و دانه‌ها جزو میان وعده‌های سرشار از پروتئین محسوب می‌شوند

غلات کامل

غلاتی مانند کینوا، برنج قهو‌ای، جو و گندم سیاه نه تنها سرشار از فیبر هستند بلکه حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین می‌باشند. کینوا یک منبع کامل پروتئین است. این ماده هم‌چنین حاوی 9 اسید آمینه ضروری برای بدن است. غلات کامل، همه کاره هستند و می‌توانیم از آن‌ها به عنوان پایه‌ای برای سالاد و فرنی استفاده کنیم.

هم‌چنین خودشان به عنوان مخلفات خوش طعم قابل استفاده می‌باشند. با گنجاندن این غلات در رژیم غذایی خود، پروتئین، کربوهیدرات و مواد مغذی مورد نیاز بدن فراهم خواهند شد.

سویا

پروتئین سویا از پروتئین‌های گیاهی همه کاره برای وعده‌های غذایی مختلف به شمار می‌رود. محصولات سویا مانند توفو، تمپه، ادامام و شیر سویا منابع سرشار از پروتیئن گیاهی هستند. از توفو می‌توان در سرخ کردنی‌ها، سوپ، سالاد و سایر غذاها استفاده کرد. تمپه یک محصول تخمیر شده سویا با طعم آجیلی و بافت جویدنی است.

این ماده به عنوان یک جایگزین عالی برای گوشت در غذاهای مختلف به شمار می‌رود. ادامام به عنوان یک میان وعده مغذی یا افزودنی برای سالاد و سیب زمینی سرخ کرده به شمار می‌آید. شیر سویا یک جایگزین عالی برای لبنیات حیوانی و سرشار ار پروتئین است. از شیر سویا می‌توان در اسموتی‌ها، غلات و انواع غذاها استفاده کرد.

برای خرید پروتئین سویا می‌توانید با فروشگاه جیمارکت از طریق شماره 09928454151 در ارتباط باشید.

پروتئین سویا

پروتئین سویا به عنوان بهترین جایگزین گوشت

جایگزین‌های گیاهی گوشت

این جایگزین‌ها در سال‌های اخیر بسیار محبوبیت پیدا کرده‌اند. جایگزین‌های گوشت از موادی مانند پروتئین سویا، پروتئین نخود، گلوتن گندم و قارچ ساخته می‌شوند. برگرهای گیاهی، سوسیس و کوفته از جمله غذاهایی هستند که می‌توان با این نوع پروتئین‎ها تهیه کرد. برای به حداکثر رساندن فواید تغذیه‌ای این جایگزین‌ها بهتر است از نوع کم نمک و حاوی قند پایین آن‌ها استفاده کرد.

نکاتی برای گنجاندن پروتئین‌های گیاهی در رژیم غذایی

  • انواع مختلف پروتئین‌های گیاهی را تست کنید تا طعم‌های جدید را کشف کنید.
  • پروتئین‌های مکمل مانند حبوبات و غلات کامل را با هم ترکیب کنید.
  • انواع میوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ را در رژیم خود بگنجانید تا کیفیت تغذیه‌ای پروتئین‌های گیاهی را افزایش دهید.
  • وعده‌های غذایی خود را از قبل برنامه‌ریزی کرده و انواع منابع پروتئین گیاهی را در آن بگنجانید.
  • با یک متخصص تغذیه مشورت کنید و در مورد مصرف پروتئین‌های گیاهی راهنمایی بگیرید.

نتیجه‌گیری

بهترین منابع پروتئین گیاهی مانند حبوبات و غلات می‌توانند نیازهای پروتئین بدن را به نحو احسنت تامین کنند. با گنجاندن این پروتئین‌ها در رژیم غذایی خود می‌توانید از یک رژیم کامل و غنی از مواد مغذی ضروری لذت ببرید. فراموش نکنید که برای مصرف این پروتئین‌ها باید برنامه غذایی داشته باشید. در این صورت می‌توانید از تامین پروتئین کافی برای بدن خود مطمئن باشید.

سوالات متداول

  • بهترین منابع گیاهی پروتئین برای گیاه‌خواران چیست؟

    حبوبات (لوبیا، نخود و عدس)، توفو، تمپه، ادامام، کینوا، آجیل و دانه‌ها

  • آیا پروتئین گیاهی خاصی وجود دارد که پروتئین کامل در نظر گرفته شود؟

    بله، پروتئین‌های گیاهی کامل مانند کینوا، سویا، گندم سیاه و دانه‌های چیا

  • پروتئین‌های گیاهی از نظر تغذیه و فواید سلامتی چگونه با پروتئین‌های حیوانی مقایسه می‌شوند؟

    پروتئین‌های گیاهی، چربی اشباع و کلسترول کمتر و در مقابل، فیبر و آنتی اکسیدان بیش‌تری دارند.

سجاد خمر
سجاد خمر

متخصص تجربی علوم ورزشی ، فیتنس ، بدنسازی و فیزیک ورزشی. دارای حکم قهرمانی در رشته فیزیک ورزشی. با سابقه ۱۰ ساله ورزش حرفه ای.

اسکوپ مکمل از کجا بخریم؟

انواع اسکوپ مکمل بدنسازی اسکوپ مکمل را می‌توان بر اساس پارامترهای مختلف دسته‌بندی کرد: انواع اسکوپ مکمل بدنسازی از نظر

آب پنیر چقدر پروتئین دارد؟

کاربردهای آب پنیر آب پنیر، مایعی زرد رنگ و مغذی است که در فرآیند تولید پنیر از شیر جدا می

انواع پروتئین‌ها برای بدنسازی

انواع اصلی پروتئین در بدنسازی انواع اصلی پروتئین شامل موارد زیر می‌شوند: 1- پروتئین وی پروتئین وی یک مکمل محبوب

بهترین زمان مصرف پروتئین شیر

مواد تشکیل دهنده پروتئین شیر مواد تشکیل دهنده پودر پروتئین به نوع آن بستگی دارد. اما به طور کلی، پودرهای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

متاسفانه مطالب قابلیت کپی شدن را ندارن 😘

فهرست
0 علاقه مندی ها
0 مقایسه
0 موارد محصول